vrijdag 22 september 2006

Muizen en Mac's...

Mega update in Mac land!! Een tijdje geleden werd ik benaderd door HSL met de vraag of ik tester wilde worden. Lang verwacht en toch gekomen...MacMinds!! (Zie rechts in moet je zien). Na het proffesionele vaarwel op macosx.nl en een tussenstapje naar MacWereld eindelijk weer een lekker webstekkie!
En daar waren ze, al mijn vriendjes en vriendinnetjes!! Beer, Loez, Desk, XyonN, en vele anderen! Vandaag is MacMinds een dag of wat open en er zijn al bijna 1000 geregistreerde leden. Sterker nog de Muis heet een upgrade gehad, ben nu Pro Muis. Oh ja en redacteur ook! Lekker stukkies schrijven (als de werkzaamheden en andere hobby's het toelaten tenminste). Ik heb mezelf ook voorgenomen om hier ook weer vaker wat te schrijven. Merk toch dat als ik éénmaal begin dat het er wel vloeiend uitkomt. Wat wel wennen is aan het Pro/redacteurschap is de voorbeeldfunctie die je hebt. Dus geen RTFM, RTFH, RTFR, RTFS, RTFQ meer voor mij (althans.....). Ondertussen is de 400mhz G4 van de zaak gekresht en werk ik nu op een Mac mini (PPC 512Mb geheugen) maar wat een verschil met de G4! Kan nu al niet meer wachten tot volgende jaar op de 24" Intel iMacs!!. Verdere updates volgen binnekort!!

donderdag 14 september 2006

My simple life

Soms zou je willen dat je in een land leeft waar niet zoveel regeltjes gelden. Hoe moeilijk kan het zijn om te scheiden, om te verhuizen van het zuiden naar het land naar het hoge noorden, een baan te vinden, je salaris op de juiste rekening te storten, een betaalrekening te openen, je post te verhuizen?

Nou geloof mij, het is een ramp. Niets lijkt hier te kunnen gaan zoals ik dat wil. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat geduld niet mijn sterktste punt is hoor. Ik kan zeer ongeduldig zijn, maar dat komt ook omdat ik vaak gewoon gelijk blijk te hebben. Ik weet gewoon dat dingen moeten kunnen zoals ik het wil. En ach wil het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Nee serieus. Bij de postbank je adres wijzigen duurt zo ongeveer 4!!! weken. Daar word je toch echt simpel van. Mijn salaris moet op een andere bankrekening gestort worden, dit lukt nog steeds niet bij sommige uitzendburo's! Soms denk je wel eens, ach laat ik het allemaal maar weer terug draaien, weg met al die verhuis shit, maar eigenlijk is die gedachte gewoon niet realistisch. Want dan kijk ik naar Mike en weet ik hoeveel ik van hem hou, dan kijk ik naar die monsters en dan weet ik waarom ik al die ellende wil doorstaan. Dan bijt ik gewoon nog een keer op mijn lippen en ga gewoon door. Omdat ik zonder gewoon niet meer zou kunnen.