maandag 25 juni 2007

Meer Manke Meuk van Apple??

Mijn Macje (mini) was blij. Alles draaide lekker, goed ruimte op de 80Gb HD werd wat minder maar paar cd's fikken en hopla, ruimte over. Toen kwam de keynote van de WWDC, Leopard werd voorgesteld en ik moet zeggen, ik vind het wel wat. Oh ja er was ook One More Thing..nieuwe Safari. Dus..hop downen dat ding. Uitpakken, dubbelklikken, ach het gebruikelijke riedeltje..selecteer schijf..en..niks, noppes, nada...

WTF? Ik kon er in ieder geval niet achter komen wat het was. Gelukkig eigenlijk achteraf want overal op diverse fora kwamen de Safari problemen om de hoek vliegen. Maar ook mensen die Safari op een oude iMac hadden draaien?!? So far, so good, tot het volgende ellende ding zich aandiende.
Vermomd als de 10.4.10 update. Normaal gesproken wacht ik daarmee totdat alle ellende van zo'n update boven water is maar ja, ik dacht: "Ach Leppert is bijna af, dit zal wel goed gaan". Klik! Niets aan de hand, ik moest eigenlijk een beetje lachen om de extra plop die Intel Mac gebruikers er gratis bijkregen. Ik hoor het Steve Jobs gewoon aankondigen: "Some say, it couldn't be done, but we give you...the iPlop! Complety random..you do nothing and BOOM! There it is! BOOM! Did you hear that?! Wait, let me demo that again...BOOM!" Hahaha, wat had ik een lol, tot een herstart...alles in de soep.
Ik kon niet meer inloggen op de mini, wachtwoorden van accounts werden niet geaccepteerd, en nee caps-lock stond uit, had ik daar nu speciaal een admin account voor aangemaakt??! Na een handige tip om via de install dvd wachtwoorden te wijzigen kon ik weer de mini aanzwengelen! Gisteravond de mini uit en toen was het bal, niets startte meer op, ja finder kwam wel in beeld maar alles viel onder de "Application Launcher failure". Zelfs systeemvoorkeuren paneel weigerde dienst. Nou ja install DVD erin en dan maar archiveer en install dacht ik, helaas zelfs dat lukte niet. Van pure ellende hele schijf maar gewist en vers systeem opgezet. Ben nug wel even bezig met terugzetten en installeren van programma's. Thank you Steve! BOOM! Here's your 10.4.10 update and your Safari 3 (want zelfs met een vers systeem pikte die het niet)..in your !oot. Voorlopig blijf ik in ieder geval af van de 10.4.10 update en andere nieuwe meuk uit Cupertino. De iPhone? Pfff, zal ook wel !troep wezen..

6 opmerkingen:

Arnoud zei

Het is ook beta software slimmerdt!

MacMickey zei

Safari wel ja...10.4.10 mag ik toch hopen dat het geen Beta software is? Die Safari kan me gestolen worden, zit straks wel in Leppert maar die sysupdate die zo brak is...minpuntje voor Cupertino als je het mij vraagt..

Beer zei

Beer draait nog lekker 10.4.9 en zal dat ook blijven doen. En als er op de MBP straks 10.4.10 zit gaat die er als de s!ootemieter vanaf en komt er 10.4.9 op te staan.

Anoniem zei

10.4.10 draait op mijn Mac Mini anders prima...

MacMickey zei

Is dit van de anonieme lafaard van kmac?

Gerbert zei

Hier op een PowerMac en de iBook draait zonder problemen 10.4.10.
Op de iBook staat ook de Safari Beta inmiddels ook zelfs geupgrade tot Safari 3.02 beta.
Problemen zoals je hier omschrijft ken ik niet. Geloof ook niet dat de enige zal zijn met zulke pech, maar een pechvogel ben je waarschijnlijk wel.
Wellicht is er iets anders aan je Mini wat de problemen veroorzaakt. Doe je wel eens controle met het Schijfhulpproggramma?