dinsdag 25 januari 2011

Maar wat was ook alweer die sneltoets?

Meestal onthoudt je alleen maar de makkelijke of veelgebruikte sneltoetsen in InDesign. Afgezien van cmnd-c, cmnd-v en de rest die standaard in je geheugen zijn geprent zijn er nog veel meer sneltoetsen in InDesign die je manier van werken kan versnellen en makkelijk maken. Toch ben je die snel weer kwijt, het zijn er ook een hoop! Wat is dan sneller? Als je de sneltoets gaat zoeken ben je al in het menu om het gene dat je zocht toe te kunnen passen. Tja, dan hoeft het niet meer en vergeet je vaak direct de sneltoetscombinatie waar je naar op zoek was. Oh wacht! Een lijstje maken, printen en aan je scherm hangen is ook een idee! Dat werkt zolang je werkplek 1 computer is en je niet op locatie bij een klant werkt.

InDesign CS 5 geeft je een handigheidje, via Venster->Hulpmiddelen->Gereedschaphints (Windows->Utilities->Toolhints) krijg je paneel met daarin de uitleg van elk gereedschap (tool) en daarbij ook de diverse mogelijkheden en...tada!!! De sneltoetscombinatie die je zoekt!

Met dank aan Barb Binder

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
Ben blij met jullie post!
Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar macmickey.blogspot.com in Firefox. :( Weten jullie hoe dit komt?

Groetjes Barbara

MacMickey zei

Dankjewel voor je compliment! Je kan in Firefox via Bladwijzer een bladwijzer aanmaken (op Mac cmn-D). Of je volgt de RSS feed, dan krijg je automagisch bericht als er een nieuwe post op het blog staat.

Anoniem zei

Thank you for the work you have put into the post, this helps clear away a few questions I had.

Anoniem zei

Hoe kan ek vra jy vir meer besonderhede is? Groot-pos behoefte om meer te weet ...

MacMickey zei

Thank for the intrest. I wrote another post about finding shortcuts. You can find it on my new blog

http://bit.ly/jazBnr