donderdag 3 januari 2008

Mark My Words...

Misschien tot nog even beginnen met de beste wensen voor alle (6?) de lezers van dit blog. Ik schaam me diep voor het zolang niet posten. Iedereen kent de excuses, drukdrukdrukdrukker. Er is veel gebeurd sinds de laatste tijd op Mac gebied, Leopard is uitgekomen en een x aantal Mac's hebben upgrades gehad. Het wachten is nu op de komende keynote van Steve Jobs tijden de MacWorld Expo op 15 januari a.s om 18:00 uur (europese tijd). En ja hoor de nervositeit in Apple land begint al, natuurlijk zijn daar weer de geruchten over het verdwijnen van de Mac mini (wat ik persoonlijk zou betreuren) en wat "natuuurlijk" door Steve wordt aangekondigd de MacBookTouch.

Ik stop ermee, althans in het meegaan met de geruchten, je weet het namelijk bij Apple (lees Steve) nooit. Er wordt met gemak geruisloos een nieuwe Mac (24" iMac) in de Store geplaatst zonder verder tromgeroffel maar met tromgeroffel worden ook met gemak een HiFiBoomBox en jawel, lederen italiaanse iPod hoesjes ten tonele gebracht.

Het duurt nog meer dan 14 dagen en ik ben benieuwd wat de diverse fora nog uit den hogen iHat toveren. Totdat Steve klaar is met zijn Keynote (zou hij nu echt nooit meer "One more thing..." gebruiken omdat het hier in Nederland ingepikt is?) blijven er geruchten komen en geroepen worden (PowerBook G5 ring a bell?).

Mark my words, na afloop is Apple weer de bom met nieuwe vette sti en heeft Steve Jobs zijn vertrek aangekondigd (hoe ik dat weet? Ach sommige bronnen moet je geheim houden maar DenkGeheim! :P )

4 opmerkingen:

Beer zei

Beer voorspelt:

- Uiteraard beginnen met praatje over hoe goed Apple het doet. Iphone dit, iPods dat... bladiebla, je kent het wel.
- Ik denk dat de focus van de hele show zal liggen op de Rentals in de iTunes Store. Films huren. Wellicht dat er hierbij wel een update van de Apple TV getoond gaat worden, maar dat lijkt me sterk.
- De Mac: de Mac Pro lijn zal een flinke performance boost krijgen. Nieuwe ACD's? (ik denk dat Apple nieuwe ACD's meteen uitrust met LED-backlights, maar Apple heeft nergens panelen van die grootte besteld.)
- OMT: de 'ultra slim laptop'.

Fons zei

Het leeft ... het blogt! ;-)

Ik zou het voor deze MWSF echt niet weten.
Veel wat Beer schrijft, is relevant voor de pro's en prosumers en die staan NOOIT centraal in een MWSF SteveNote.

Ik hoop stiekem op een spoedige Europa-brede introductie van de iPhone want die heb ik echt nodig :-D

beer zei

Mensen pinnen zich denk ik veel teveel vast aan het idee dat pro-zaken geintroduceerd worden op pro-conventies en consumerzaken op consumer-conventies. Kijk maar eens naar het verleden. Je kan er geen pijl op trekken.

J zei

In ieder geval krijgen de iPod/iPhone/iTunes-ontwikkelingen hun eigen keynootje, zoals altijd. Dus dan blijven de Mac mini, de MacBook en de iMac over. Of de Cinema Displays (aangezien die krengen absoluut niet leverbaar zijn), hoewel dat best wel Pro-dingen zijn en ze dus eerder op een WWDC zullen worden aangekondigd. Ik ben in ieder geval hartstikke benieuwd, maar ik laat me niet meer opnaaien door alle rumorsites :D