woensdag 16 januari 2008

MacWorld of MacUSA?

Mwoah...dat was het eerste dat bij mij opkwam na afloop van afgelopen Keynote. He, vergis je niet als er iemand morgen tegen mij zegt je mag een MacBook Air halen op mijn kosten zeg ik geen nee maar zelf zou ik hem niet aanschaffen. Het is, wederom, een prachtig staaltje techniek en design maar voor die prijs heb liever een "lompe" MacBook of MacBook Pro. Toch is het wel knap van Apple dat ze zo snel weer met een uniek ontwerp komen, goed Sony maakt ook dunne laptops maar Apple gaat er dan toch weer net wat verder mee. Het ontbreken van de optical drive? Ach toen de iMac zonder floppy station uitkwam schreeuwde de hele wereld ook moord en brand. Worden floppy's nog gebruikt? Ja in Windhoosbakken om een emergencybootdiskette te maken ;-). De Apple TV Part 2, mooi ding maar zolang er hier (Europa) niet meer in de iTunes Music Store dan alleen liedjes zit zal die verkoop ook niet echt hard gaan. Alhoewel er schijnen mensen zo'n Apple TV gekocht te hebben om op hun HDMI TV naar brakke kwaliteit YouTube filmpjes te gaan zitten kijken.... De laatste tijd lag de iTMS onder vuur vanwege het weglopen van een aantal platenmaatschappijen, dan is het toch misschien wel weer bijzonder te noemen dat alle grote filmmaatschappijen wel gelijk meedoen met de verhuur van films, zelfs van nieuwe releases. Heeft men dan eindelijk door dat de consument best wel wil betalen als de kwaliteit goed is en de nieuwe films/afleveringen snel beschikbaar zijn? Ik hoop echt dat Apple eruit komt in het oerwoud van europese regelgeving dan wordt het nog moeilijk kiezen welke gadget je moet kopen, Apple TV? iPhone? iPod Touch? Of gewoon maar een MacBook (Air dan maar). Ik hoor MissieMinnie a.k.a. iDaan al roepen: "Ikwilhet,Ikwilhet,Ikwilhet,Ikwilhet,Ikwilhet.." Leuke daarvan is natuurlijk dat het haar geen zak kan schelen tijdens, na of voor een Keynote maar als ze zo'n hebbeding in haar handen heeft gehad..... En dat is de zwakte van de Postbankrekening. Maar voordat Europa en Apple elkaars vrienden zijn is het voorlopig de MacUSA Expo ipv de MacWorld Domination Expo.

1 opmerking:

Fons zei

Eigenlijk is het mal. Apple introduceert een aantal fantastische apparaten en wat zeggen de verwende creatypjes: niet heel spannend.
't Is maar met welke bril je kijkt. Ik vind de MB Air en de nieuwe  tv echt geweldig, maar niet voor mezelf (hoewel, die  tv ...)

Ik denk dat Apple met dit soort producten een nieuw deel van de computermarkt gaat aansnijden. Goed voor het marktaandel maar ik koop er weinig voor. Geeft nks, want het is nog steeds het beste spul ter wereld.