zondag 10 februari 2008

Mick en zijn plechtige belofte....

Mick en Windows gaat echt niet samen. Sinds wanneer beslist systeemsoftware voor zichzelf? Althans gaat dingen doen waarvoor het helemaal geen opdracht heeft gekregen? Blijkbaar doet Windows dit altijd wel, te pas en te onpas. Er verdwijnen "dingen" die je wel kan vinden maar niet kan aankomen, de logica ontbreekt volkomen, kortom ik weet nu echt zeker waarom Windows zo vaag is en echt volkomen kut en troep. Goed, ik zal misschien een foutje kunnen gemaakt hebben maar dit was echt zo fokking onlogisch dat ik plechtig de belofte afgelegd heb om noooooooit meer aan de computer te zitten waar een ander systeem dan Mac OS X op draait.

Mijn probleem? Ik had op een Win XP bak een extra account aangemaakt om te kijken of ik een verbinding kon leggen met mijn eigen mini. Beetje bestandeling aanzetten etc, je kent het wel, althans bij OS X kwestie van aan-/uitvinken en klaar. Het lukte niet direct maar goed niets aan de hand, er was niets veranderd. Computer uit, slapen. De volgende dag bij het opstarten van de Win bak, ander bureaublad, instellingen weg, blijkbaar dacht dat ding dat de nieuwe account DE belangeijkste account is/was. Niet vragen bij opstarten, welke account wil je gebruiken, welnee en zelfs bij opstarten met toets ingedrukt om die lijst te zien, bleek dat de oorspronkelijke account (van de eigenaar van de win bak) niet meer in het opstartlijstje stond! Paniek! WHHHEEEEEEELLLPPP!

UTFS, RTFM niets kon snel helpen, ook mensen in mijn vriendenkring die zichzelf veroordeeld hebben tot dit ongeloooofeloze brakke systeem konden niet 1,2,3 helpen.
Zoeken, zoeken, en ja hoor in de "gebruikersprofielen" stond het account. Om een kort probleem nog langer te maken, mijn vriendinnetje (iDaan is nu ├╝berhacks0rchick!) is bijna 3!, ja je leest het goed 3! uur bezig geweest om die account zo terug te halen dat ermee wordt opgestart. Hoe fokking moeilijk kan een systeem zijn? Wat mij dus het meest bevreemdt van de hele situatie is dat ik nergens "toestemming" heb gegeven om op te starten van de nw account, laat staan om de "oude" maar "even" weg te zetten!

Mijn plechtige belofte:"Als is het de laatste computer op aarde waar ik toegang tot heb, nooooooooit meer Windows!". Ik was al blij met Mac OSX maar nu weet ik het echt helemaal voor 1000%+ en meer en zeg ik uit de grond van mijn hart:

Windows is !TROEP

Noot van de "redactie":troep (de ~ (m.), ~en) 1 ongeordende groep personen of dieren 2 bende 3 groep militairen => legeronderdeel 4 gezelschap van toneelspelers => toneelgezelschap 5 eenheid van padvinders of verkenners 6 Windows 7 OneMoreOot"

8 opmerkingen:

loez zei

Doh...

;)

aaiPeter zei

Ik verwijs je graag naar jenneke's onderschrift :D

McJohn zei

Normaal moet je gewoon "uitloggen" en dan zie je de lijst met gebruikers. In het configuratiescherm bij de accounts kan je instellen dat je een lijst moet zien van de accounts. Heb jaren op Windows gewerkt,..en ook al verafschuw ik het OS nu ook een beetje zoals jij dat doet,..dan nog heb ik dit niet meegemaakt.
)

Oortjes zei

Volgende X mAAR testen met een Linux-bak ;-)

Fons zei

Dus ... als ik het goed begrijp verneuk je een computer omdat je een beetje spielerei wilt uitproberen en vervolgens is het de schuld van Windows dat alles in duigen valt.

Lijkt me duidelijk een gevalletje PEBCAK ;)

MacMickey zei

Spielerei is misschien een groot woord. Het rare was "gewoon" dat Windows voor "zichzelf" maar even besloot om het andere account uit de lijst te halen en dat pas naa een halve dag terwijl de computer tussentijds zonder dit rare probleem al 2x opgestart was van het originele account. Ach, ik blijf er vanaf Doe mij maar 10.5.2 in combinatie met CS3 veeeel leuker en interessanter!

Essie zei

Jaaaaa, en hier is dan de eigenaresse van die 'win bak' haha! Goh, Mick, had geen idee dat je 'm zo ernstig gesloopt had tijdens mijn afwezigheid. Dacht toch echt dat ik mijn trouwe pctje in goede handen had achtergelaten?????? Mmmmmmm, gelukkig doettie het weer, alhoewel er wel eea is veranderd idd.....

MAAR omdat je/jullie zo onwijs goed voor mijn babyzoon hebben gezorgd, is dit alles je bij voorbaat (of in dit geval achteraf dus) reeds vergeven, maar ik denk ook dat je voortaan maar beter bij je appeltje kunt blijven, hihihi. Blijf ik nog wel een poosje doorhorken op die vermaledijde 'win bak' okee?

Hele dikke kus, Essie

MacMickey zei

Na wat speurwerk en vragen aan de expert(s), ben ik er dus achter wat er gebeurt. Op het moment dat je meerdere accounts aanmaakt/actief hebt schakelt XP de originele administrator uit. De account is nog wel te bereiken (zoals iDaan dus gedaan heeft) maar is in principe verborgen omdat XP vindt dat je daar dus niets meer mee te maken heb. Daar wordt niet om gevraagd dat gebeurt gewoon. Logisch? Mwoah, niet in mijn ogen. Logisch is als je bij een inlogscherm de mogelijke accounts weergeeft een event. andere gebruiker dan de admin heeft toch zijn/haar wachtwoord. Maar goed, blij dat het weer werkt. Toch tijd voor een Mac Es, kan je die fototroep van je ook een keer netjes opbergen en terugvinden nat als je muziek ;-))