vrijdag 21 november 2008

Mag ik even een teiltje?

Met stomme verbazing keek ik gisteravond naar de Wereld Draait Door. Daar nam plaats een of andere krotenkoker (ja ik zal het in zijn eigen rotterdamse dialect houden) uit onze maasstad. Iedereen die mij een beetje kent weet dat er wel een speciaal plekje in mijn hart is voor Rotterdam. De architectuur, de havens, Kop van Zuid, Feyenoord allemaal prachtig. Wat deze meneer van Leefbaar Rotterdam (Rotterdam is niet leefbaar en zal het ook nooit worden met dit soort gasten) voor klinklare onzin zate verkondigen. De PON wil hij oprichten, Populistische Omroep Nederland. Tegen de grachtengordeldieren (zoals Jan Mulder, geboren en getogen aan de gracht in Winschoten?), Rita en Geert moeten weer een stem op tv krijgen. Want als Rita bij DWDD zit dan zit te klaar om elke aanval die komt te verdedigen dat is niet eerlijk, ze mag nooit eens uitpraten. Gossie, die Rita toch, geen partijprogramma, soundbites only, hoeveel is er dan uit te leggen?

Wat moet je met een stem op tv als je niets zinnigs te vertellen hebt? Die man ging maar door en door en vond zelfs dat dhr Rosenmüller te erg voor tv is. Hij (Rosenmuller dus) heeft in heel zijn leven alleen maar achter atheïstische linkse dictators gerend en nu mag hij bij de Ikon een programma presenteren! Het is een schande! Mooiste komt nog, meneer Sørensen (echte hollandse naam ook!) gaat bij de experts te rade om de zendttijd te vullen. Wie is een expert voor hem? De hoofdredacteur van Geenstijl.nl genaamd Rutger Castricum. Geenstijl.nl zoals ze zelf zeggen: Tedentieus, ongefundeerd en onnodig kwetsend. Dat vindt dhr Sørensen zo'n grappige site en vernieuwend, hij kijkt wel eens twee keer per dag om te zien wat ze nu weer hebben! Rutger Castricum van GeenStijl.nl die (ex)minister Vogelaar steevast Minister voor Spek en Bonen noemde en Guusje Nederhorst Guusje Naathorst. Dat vindt dhr Sørensen humor. Cabaretiers? Die zijn te links het is namelijk lekker makkelijk om te zeggen dat je tegen Rita en/of Geert bent dan ben je populair, rechts zijn is niet geoorloofd in Nederland.

Toen kwam er een item over de overleden Herman Kuiphof. Daar zit Evert ten Napel op een gegeven moment zegt Evert ten Napel:"Dat hebben Kees en Martijn beslist" Doelende op Kees Jansma en Martijn Lindenberg, en dit zijn dus de "grachtengordelonderonsjes" waar Sørensen een hekel aan heeft. Evert ten Napel samen met Jan Mulder, GVAV, Winschoten en de veenkolonieën, daar komen Evert en Jan vandaan. Welke grachtengordel???

Twee dingen schieten door mijn hoofd: propaganda en......De Tegenpartij. Dat was pas humor

1 opmerking:

Deskman zei

Ik heb er ook met open mond naar zitten kijken. Voor de zomer kwamen Vrienden van de EO ook vertellen dat ze tijdens de zomerstop van Pauw en Witteman een 'rechtser geluid' wilden laten horen. Niets meer van gehoord. Ja, het programma is wel uitgezonden maar onderscheidde zich amper van de 'linkse vragen' die altijd aan het bezoek gesteld werden en werd nooit echt leuk of interessant.

Overigens heeft Ronald 'ik ben slecht in namen' Sørensen zich eerder deze maand echt onsterfelijk gemaakt door de nieuwe burgemeester van Rotterdam te verwelkomen met een gevoelig wantrouwen waarna hij door zijn eigen partij werd teruggefloten omdat LR juist heel blij was met de aanstelling van Aboutaleb...

Het kan verkeren.