vrijdag 2 januari 2009

Moest dat nou echt?
Boot Camp inbouwen in 10.5 zodat elke switcher zijn/haar "bekende" OS toch nog kan gebruiken? De fora (afgezien van MacMinds omdat daar geen Switcherhoekje is...houden zo a.u.b.!) staan weer vol met problemen en vragen van mensen die eerst doen en dan pas denken/zoeken. Mensen die het "nodig" schijnen te vinden om diep in het OS te gaan zitten wroeten zonder enig idee te hebben wat ze doen en vooral ook waarom? OS X is juist zo gebuikersvriendelijk, je hoeft helemaal geen verstand te hebben van allerlei zaken. Iets waar Windows je wel tot dwingt. Waarom dan als je overstap zo vasthouden aan die ellende? Echt alles komt voorbij, naam van je "thuismap" veranderen, icons die verdwenen zijn, Mail weggegooid (wat resulteert in een draadje van 6!!! pagina's omdat iemand gewoon te stom is om een handleiding te lezen of zelf verder te zoeken. Laatste nieuws van deze (belgische) bijgoochem? Er is zelfs €25 mee te verdienen. Ga alsjeblieft terug naar Windows....
Het hoeft ook helemaal niet, mijn eigen kleine vriendinnetje is ook een switcher. Althans dat was ze. Nu hoor ik haar zeer regelmatig klagen over die stomme Windows bak op haar werk. "Waarom kan dit niet? Waarom is dit zo stom? Waarom zit ik weer tevergeefs Appletje Q te drukken op mijn Windows toetsenbord?"
Binnenkort (?) komt Mac OS X 10.6 (SnowLeopard) uit. Voor het eerst wordt ik dan door Apple "gedwongen" om nieuwe hardware aan te schaffen aangezien de PPC niet meer ondersteund wordt. Echt het einde van een tijdperk dat voor mij begon met de kennismaking met Mac OS 7.5 op een Performa. Ik weet het nog goed: "Dit is je computer, zo zet je hem aan (Boooing!) en red je er maar mee" Dat is aardig gelukt.
Nu, anno 2009, log ik met een shell in de terminal via ssh in op irc, fabriek ik her en der door -public, -regexp en wat andere commands wat triggers. Ach de commandline... op de drempel van een nieuw 64bits OS roept het aangezicht van de commandline bij mij weer herrineringen op. Mijn eerste stappen op het computerplatform op de BBC Acorn Atom *zucht* Waar blijft de tijd? 10 Print "Hallo" 20 Goto 10, Run...... Beetje onsamenhangend verhaal allemaal, ik weet het maar zo nu en dan dwalen mijn gedachten tussen het heden en verleden. Het zal de leeftijd wel zijn ;-)

Geen opmerkingen: