zondag 28 januari 2007

Maak een feestje van je leven...

Elke dag hebben we wel wat te klagen...het weer, het werk, de collega's, de kinderen, het geld, ouders, schoonouders, en zo kan ik nog wel even door gaan.

Maar wat nou als je al dat geklaag eens weg laat en echt gaat genieten van wat je hebt.
Je partner waar je toch ooit echt verliefd op bent geworden, ook al weet je nu soms niet meer waarom, irriteer je je aan het feit dat hij niet meteen opspringt als jij om thee vraagt, vind je het vervelend dat je de halve nacht wakker ligt omdat meneer het snurken tot een kunst heeft verheven? Ach denk dan maar eens...waarom ben ik eigenlijk ooit voor hem gevallen? Zijn humor, zijn snelle bijdehante opmerkingen? Zijn o zo knappe uiterlijk....Sta je zelf toe om weer eens met verliefde ogen naar je partner te kijken en je weet het weer. Weet je het niet meer....nou ga dan maar snel een cursus volgen "hoe dump ik mijn partner in een zo'n kort mogelijke tijd" en ga dan weer lekker genieten van je vrijgezelle status. Dus als je geen partner hebt, geniet dan van het feit dat je niet wakker ligt omdat er iemand naast je ligt te snurken, dat je alleen jezelf verantwoordelijk kunt houden voor de bende die je in je huis maakt en dat het jou echt niet uitmaakt wanneer je het opruimt, als je het maar doet voor je ouders op bezoek komen.

Bevalt je werk je niet? Ga dan lekker op zoek naar een andere baan. Neem het heft in eigen handen, laat je niet leiden door je bezwaren maar door alles wat je goed kunt, bedenk je dat elke werkgever blij moet zijn met jou als werknemer en als ze dat niet in willen zien, dan hebben zij pech en niet jij! toch?!

Heb je wat te klagen over het weer? Dan heb je echt niks beters te doen en heb ik wel wat medelijden met je, zoek een hobby, of desnoods een partner, dan kun je daar over klagen.

Moraal van dit verhaal...Leef je eigen leven, geniet van wat je hebt en als je niet kunt genieten, zoek dan iets om dat te verbeteren. Jij bent voor jouw geluk niet afhankelijk van anderen, neem je eigen geluk in handen en geniet er van!

Geen opmerkingen: