vrijdag 9 januari 2009

Met Phil het nieuwe jaar in!

MacWorld Expo San Fransciso 2009...een historische beurs. De laatste keer dat Apple een stand had op de beurs. Waarom? Dat werd duidelijk in de eerste "Philnote", de Apple Stores wereldwijd trekken 100x meer bezoekers dan de MacWorld Expo. En die bezoekers van de Apple Stores komen dus uit zichzelf naar Apple. Apple heeft de beurzen niet meer nodig. Althans die beurzen, de NY Stock Exchange blijft een rare beurs wat dat betreft. Aangezien bijna alle Mac gebruikers elkaar weer helemaal gek hadden gemaakt met de geruchten kon het natuurlijk, zoals gebruikelijk de laatste 3 jaar, alleen nog maar tegenvallen.
Waar blijft de nieuwe iMac/Mac mini/Cinema Display/iPhone Nano?? En waar blijft SnowLeopard? Nee die nieuwe 17" MacBookPro is niet zo interessant als lijkt. Ook niet de nieuwe batterij techniek. Die is overigens ook troep want die kan je zelf als gebruiker niet eens vervangen! Moet je voor naar een certified Apple Notebook "Openmaakert". Schande! Hoe durven ze daar in Cupertino!
Laat ik het dan al helemaaaal maar niet hebben over het feit dat de nieuwe iLife '09 niet meer draait op systemen ouder dan 10.5! En het kost ook nog eens wel €80!!
Kortom, een best aardige keynote van Phil Schiller die in het begin nerveus overkwam maar toch een zeer behoorlijke presentatie gaf. iLife '09 en iWork '09 zijn behoorlijke upgrades van de desbetreffende pakketten. Zeker voor mensen die meer dan 1 applicatie uit iLife gebruiken de meoite waard. Zelf kijk ik uit naar de muzieklessen. Maar dan moet ik wel eerst een andere Mac kopen. Dat is weer een ander probleem.

Geen opmerkingen: